År 2016 blev jag en av världens första personer att ge mig in i branschen hälsa inom esport. Jag förvånades över att esportsstjärnor spelade om så mycket pengar på arenor med ett så stort intresse runt om i världen, men ändå på ett så oprofessionellt sätt.

Detta startade en eld inom mig och jag började utforska ämnet och upptäckte snabbt att där fanns en stor kunskapslucka att fylla. Jag startade företaget EsportsHP där jag i dagsläget jobbar i ett multiprofessionellt team med dietister, psykologer och fysioterapeuter som endast riktar sig mot esport. Sedan dess har jag åkt runt i landet för att besöka flera esportsevenemang och föreläst för föräldrar och ungdomar om hälsosam gaming. Jag har även jobbat som hälso- och prestationscoach för professionella esportslag med stora framgångar. 

Med Malmö FF Esport vann jag ett guld och ett silver i eAllsvenskan, Sveriges största liga i FIFA. Jag hjälpte Counter Strike laget Godsent att komma över mentala barriärer och vinna över världslag som NIP, Fnatic och G2. Tillsammans med nio andra profesionella esportsatleter och senaste studier inom området, vill jag nu vägleda framtidens gamers till en livsstil som främjar hälsosam och högpresterande gaming.

Kontakta Oskar Hemby
oskar@esportshp.com